Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу актісі
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу актісі
Қарасу ауылы. Күні __12.01.2024ж_
12 қаңтар айы
Білім беру ұйымы: __ №26 бастауыш мектебі _________________________________
Қызметті жеткізуші (болған жағдайда): ___ Г.Кокебаева _________________________
Мынадай құрамдағы комиссия:
1.М.Т.Манкеева - комиссия төрайымы-мектеп меңгерушісі
2.А.Толендиева - бастауыш сынып мұғалімі
3.Д.Кулжабаева - ата-аналар комитетінің төрайымы
4.С.Маликова - Қарасу ауылының дәрігерлік пунктінің, медициналық жалпы тәжірибелік медқызметкер(келісім бойынша), комиссия мүшесі
5.Ж.Каукаева - ата-аналар комитетінің мүшесі
6.А.Нупбаева - ата-аналар комитетінің мүшесі
Асханаға, ас блогына келесі параметрлер бойынша тексеріс жүргізді:
Көрсеткіш | Талап етіледі | Сәйкес келеді | Сәйкес келмейді | Ескерту | |
Объектінің қолданыстағы талаптарға сәйкестігі туралы санитариялық-эпидемиологиялық қорытындының болуы | + | + | |||
Тамақ өнімдерінің сапасы, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру шарттары | + | + | |||
Күнделікті мәзірдің перспективалық мәзірге сәйкестігі | + | + | |||
Асхананың жұмыс кестесінің сақталуы | + | + | |||
Сыныптар бойынша тамақтану кестесі мен тамақтану арасындағы аралықты сақтау | + | + | |||
Еркін мәзірге арналып бекітілген прайс | + | + | |||
Ауыз су режимін ұйымдастыру | + | + | |||
Дайын өнімнің сапасы | + | + | |||
Бақылаудағы тағамның болуы | + | + | |||
Дайындалған өнімнің органолептикалық қасиеті | + | + | |||
Технологиялық картаға сәйкестігі | + | + | |||
10 порцияны бақылап өлшеу | + | + | |||
1 тағамды үлестіру желісі (мармит) | |||||
2 тағамды үлестіру желісі (мармит) | |||||
3 тағамды үлестіру желісі (мармит) (алюминий ыдыста суытуға тыйым салынады) | |||||
Тарату жағдайы (ылғалды затты пайдалануға тыйым салынады) | |||||
Асханалық аспаптарды дұрыс сақтау (кассеталардың болуы және қасықтарды, шанышқыларды жоғары қаратып сақтау ) | + | + | |||
Тағамды дәрумендендіру | + | + | |||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | |||||
Тамақпен байланысты емес тауарларды сатудың болуы | |||||
Тамақ ішуді ұйымдастыру | |||||
Отыратын орындар саны | + | + | |||
Қол жуатын раковиналардың саны | + | + | |||
Сабынның болуы | + | + | |||
Кептіргіштердің болуы | |||||
Жиһаздың жағдайы | + | + | |||
Үстелдерді өңдеуге арналған құрал | |||||
Асхана және ас houseыдыстарының, асхана аспаптарының жай-күйі | + | + | |||
Ыдыстың қосалқы жиынтығының жеткіліктілігі және болуы | |||||
Асхананың санитариялық жай-күйі | |||||
Жинау мүкәммалы (таңбалау, жеке сақтау орны) | |||||
Ас блогы үй-жайларының жай-күйі | |||||
«Ыдыс жуу ережесі» маңдайшасының болуы | + | + | |||
Ыстық және суық сумен жабдықтау жүйелерінің, су жылытқыштардың жарамдылығы | + | + | |||
Су бұру жүйелерінің жарамдылығы | + | + | |||
Жылу жүйелерінің жарамдылығы | + | + | |||
Жарықтандыру жүйелерінің жарамдылығы | + | + | |||
Ас блоктарында шамдарда қорғаныш арматурасының, ылғалдан қорғанышы бар шамдардың болуы | |||||
Асхананы жуу және өңдеу үшін және ас houseыдыстары үшін жеке жағдайлардың болуы | + | + | |||
Жуу құралдарының болуы | + | + | |||
Жуу құралдарын сақтау және таңбалау шарттары (жеке жабық ыдыста) | + | + | |||
Жуу құралдарын сақтау мерзімдерін сақтау | + | + | |||
Жуу құралдарына сертификаттардың болуы | + | + | |||
Тамақ қалдықтарын жинауға арналған ыдыстың болуы | + | + | |||
Тамақ қалдықтарын жинауға арналған сыйымдылықты таңбалау | + | + | |||
Тамақ қалдықтарына арналған контейнерлерді өңдеу (не өңделеді және кім жауапты) | |||||
Ағындылықты сақтау: - «лас» асхана ыдыстарын жинау; - жуу және өңдеу процесі; - таза асхана ыдыстарын сақтау | |||||
Тазалау кестесінің болуы | + | + | |||
Өнімдерді сақтау шарттарын сақтау | |||||
Қоймалар | |||||
Сусымалы өнімдерді тұғырықтарда, тауар қойғыштарда, стеллаждарда сақтау | + | + | |||
Температуралық-ылғалдылық режимін сақтау. Қоймада термометрдің, гидрометрдің болуы | |||||
Тауар көршілестігін сақтау | + | + | |||
Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы | + | + | |||
Көкөністерді жәшіктерде, тауар қойғыштарда, тегендердегі таңбаланған сыйымдылықтарда сақтау | + | + | |||
Қоймалардың санитарлық жағдайы | + | + | |||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | |||||
Тоңазытқыштар | |||||
Тоңазытқыш жабдығының мақсаты туралы таңбалау | + | + | |||
Термометрлердің болуы | |||||
Тауар көршілестігін сақтау | + | + | |||
Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы | + | + | |||
Тоңазытқыш жабдығының санитарлық жағдайы | + | + | |||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | |||||
Тәуліктік сынамаларды сақтау шарттары мен дұрыстығы | + | + | |||
Ет цехы | |||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау | |||||
Санитарлық жағдайы | |||||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | |||||
Көкөніс цехы | |||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау | |||||
Санитарлық жағдайы | |||||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | |||||
Ұн цехы | |||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау | |||||
Санитарлық жағдайы | |||||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | |||||
Нан цехы | |||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау | |||||
Нан сақтауға арналған сөрелерді өңдеуге арналған 1% сірке суы ерітіндісінің болуы | |||||
Нан үгіндісін жинауға арналған ыдыс пен щетканың болуы | |||||
Санитарлық жағдайы | |||||
Тыйым салынған өнімдердің болуы | |||||
Пісіру цехы | |||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау | |||||
Электр жабдықтарының жарамдылығы және жай-күйі | |||||
Жерге тұйықтаудың болуы, резеңке кілемшелердің болуы | |||||
Механикалық желдетудің жай-күйі | |||||
Санитарлық жағдайы | |||||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | |||||
Персоналдың қол жууы және кептіруі үшін жағдайлардың болуы. Асхана қызметкерлерінің жеке және өндірістік гигиенасын сақтау | |||||
Жұмыртқаларды сақтау және пайдалану | |||||
Сапа мен қауіпсіздікті куәландыратын құжаттардың болуы | |||||
Жұмыртқаны сақтау шарттары | |||||
Жұмыртқаны жууға және өңдеуге арналған таңбасы бар сыйымдылық | |||||
Жұмыртқа жууға арналған құрал | |||||
Бактерицидті шамның болуы | |||||
Буфет | |||||
Мөрмен немесе қолмен расталған сатылатын буфет өнімдері ассортиментінің тізбесі (прайс-парақ) | |||||
Баға белгілерінің болуы | |||||
Сақтау шарттарын сақтау | |||||
Сату шарттары мен мерзімдерін сақтау | |||||
Санитарлық жағдайы | |||||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | |||||
Құжаттар | |||||
Тамақ өнімдерін жеткізушілермен жасалған шарттар | + | + | |||
Автокөлікке арналған хабарлама (азық-түлікті жеткізуге рұқсат беру) | + | + | |||
Сертификаттар, сәйкестік туралы декларациялар | + | + | |||
Түскен өнімді өткізу мерзімі | + | + | |||
Келіп түскен өнімнің сапасы, нормаларға сәйкестігі | + | + | |||
Тағам дайындаудың технологиялық карталары | + | + | |||
Тез бұзылатын тамақ өнімдері мен жартылай фабрикаттардың бракераждық журналы | + | + | |||
«С-дәрумендендіру» журналы | + | + | |||
Тағамдардың және аспаздық өнімдердің сапасын органолептикалық бағалау журналы | + | + | |||
_________ _ ж. ________ ас өнімдері нормаларының орындалуын бақылау ведомосы | + | + | |||
Жұмыс орнында медициналық тексеруден және гигиеналық оқытудан өткені туралы белгісі бар ас блогы қызметкерлерінің жеке медициналық кітапшаларының болуы | + | + | |||
Ас блогының жұмысшыларында бөгде заттардың, іріңді аурулардың және жаралардың болуы | + | + | |||
«Денсаулық» журналы ас блогы қызметкерлерін тексеру нәтижелері туралы | + | + | |||
Толық тазалау жүргізу журналы | + | + | |||
Тоңазытқыштардың температуралық режимін тіркеу журналы | + | + | |||
Өндірістік бақылау бағдарламасының болуы | + | + | |||
Тұрмыстық бөлме | |||||
Арнайы киімнің қосалқы жиынтығының болуы | + | + | |||
Қызметкерлердің жеке заттарын сақтауға арналған шкафтың болуы | + | + | |||
Арнайы киімді сақтауға арналған шкафтың болуы | + | + | |||
Душ бөлмесі, ванна бөлмесі | |||||
Асхана қызметкерлерінің сыртқы келбеті (форманың тазалығы, ұқыптылығы, арнайы киімнің толық жиынтығында жұмыс істей ме) | + | + | |||
Жинау мүкәммалы, олардың жеткіліктілігі, таңбалануының болуы | |||||
Жинау мүкәммалын, таңбалауды сақтауға арналған жеке үй-жайдың (арнайы орындардың) болуы | |||||
Дезинфекциялық құралдардың, ілеспе құжаттардың болуы. Оларды сақтау шарттары. | + | + | |||
Москит торының болуы | |||||
Жиыны | |||||
